KRISTIANSAND: — Jeg har aldri kjørt utfor på vinteren en gang, også havner jeg oppi her, sier sjåføren av Peugeoten som mandag kveld havnet med det ene dekket i fontenen som står øverst i Markens gate, rett foran kjøpesenteret Slottet.

Politiet fikk melding om den noe uvanlige utforkjøringen klokken 17.54, men kunne raskt forlate stedet.

— De sa at jeg fikk fikse det selv, sier den pinlig berørte sjåføren.

Magne Storaker, operasjonsleder i Agder-politiet, opplyser at politiet ikke oppretter sak på forholdet.

— Han har rygget og fått hjulet oppi fontenen, og rett og slett vært uheldig. Det er tatt promilletest av sjåføren, og det er ingen mistanke om rus. Saken er avsluttet og mannen er sjekket ut, sier Storaker.

En jobb for bilbergeren: - Jeg kunne jo nesten bare ha løftet den ut av fontene selv, men det jeg må få hjelp av en bilberger, sier den uheldige sjåføren. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Måtte snu

Sjåføren kan fortelle at mandagen egentlig hadde vært en fin dag, før klokken begynte å nærme seg 18 og han skulle levere varer til en forretning lenger nede i Markens. Da han på sitt vante vis skulle sette fra seg bilen langs Tordenskjolds gate, måtte han tenke alternativt ettersom en annen bil opptok plassen han hadde planlagt å bruke.

— Så jeg kjørte bare inn her for å snu, men så havnet jeg jo oppi her. Jeg kjører jo alltid bare forbi, og har aldri lagt merke til at det står noen fontene der, sier han.

Fontenen er for øvrig 3,3 meter høy og 3,3 meter bred, og har stått plassert foran Slottet i 22 år. Sjåføren selv legger ikke skjul på at det er lov å le.

— Nei, jeg ler jo selv. Dette er bare så utrolig teit, sier han.