Adel Kermiche var selv fra Saint-Étienne-du-Rouvray, der angrepet skjedde. Han var en av de to jihadistene som angrep kirken og skar strupen over på en prest, opplyste den franske statsadvokaten François Molins tirsdag kveld.

Både Kermiche og den andre gjerningsmannen, som ennå ikke er identifisert, ble drept av politiet etter at en nonne greide å varsle om gisseltakingen inne i kirken.

En venn av 19-åringens familie, Jonathan Sacarabany, opplyser at moren hans er lærer, og at Adel har en bror, samt en søster som er lege i Rouen.

For å hindre at sønnen reiste til Syria, tok familien kontakt med politiet og fortalte at han var tilhenger av radikal islam. Han skal ha forsøkt å reise til Syria to ganger, den første gangen ble han stanset i Tyskland og sendt hjem. Da hadde han ennå ikke fylt 18. Den andre gangen reiste han via Sveits, men ble pågrepet i Tyrkia og sendt tilbake til Frankrike.

Vel hjemme ble han siktet for terrorforbindelser og fengslet. Etter hvert ble han løslatt og utstyrt med en elektronisk lenke slik at politiet kunne følge med på hvor han var. (©NTB)