Bevisene består av en gradert rapport fra Politiets sikkerhetstjeneste, men politiet får ikke legge den fram for retten før regjeringen har sagt ja, ifølge NRK.

Aktor, politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt, sier til Aftenposten at han ikke kan huske sist denne paragrafen er blitt brukt.

Det er utelukket at mulla Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, kan få denne oppgaven, siden han er part i saken. Den uavhengige advokaten har taushetsplikt om det han får vite om politiets hemmelige bevis. Hans oppgave blir å gi en vurdering av om bevisene er holdbare.

Oslo-politiets vedtak om tvangsflytting av mulla Krekar til Kyrksæterøra skal trolig behandles i Borgarting lagmannsrett neste uke. Meling anket kjennelsen fra Oslo tingrett som slo fast at det ikke var urimelig at politiet forviste Krekar til Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

— Politiet ønsker å føre et bevis som er gradert, og vi er avhengig av en beslutning fra Kongen i statsråd, jevnfør utlendingsloven § 133, for at dette skal være gjennomførbart. Gjennomføringen av ankesaken vil nødvendigvis avhenge noe av utfallet av denne statsrådsbehandlingen, og det har derfor ikke vært hensiktsmessig å ta opp saken til avgjørelse før dette er avklart, sier Rødås. (©NTB)