Drama/thriller

USA 2015

Regi: Denis Villeneuve Manus:Taylor Sheridan

Skuespillere: Emily Blunt, Josh Brolin, JonBernthal, Benicio Del Toro, Jeffrey Donovan, Victor Garber, MatthewPage

Aldersgrense: 15 år

Egnethet: Ungdom/voksen

FBI-agenten Kate (Emily Blunt) blir spurt om å delta I en elitegruppe som skal gå etter en av de største narkobaronene i Mexico. Hver dag ser hun hvordan kartellene får mer makt, beveger seg lenger inn i USA, og legger igjen død og fordervelse overalt. Hun sier derfor ja til å bidra, selv om hun ikke helt hva hun kaster seg inn i, eller hvem hun plutselig er på lag med.

Gruppen består av Matt (Josh Brolin) som går i flip flop-sandaler og antakeligvis ikke er den han sier han er, og den mystiske Alejandro (Benicio Del Toro) som helt klart har en egen agenda. I tillegg har de med seg en gruppe beintøffe elitesoldater. Ingen gir mer info enn de må, og Kate famler rundt i mørket mens hun sliter med å legge sine vanlige arbeidsmetoder på hylla. Ikke bare for å fange skurken, men for å overleve. Publikum får heller aldri vite mer enn hva Kate vet til en hver tid, så seeropplevelsen er i høy grad nervepirrende.

Filmen er utrolig gjennomført hele veien. Regissør Denis Villeneuve (”Prisoners”) leverer nok en gang en film som kryper under huden på meg, og musikken av Jóhann Jóhannsson er fortreffelig. Som stor fan av Benicio Del Toro, ville jeg helst sett enda mer av ham på lerretet, men rollen han spiller er til gjengjeld sammensatt og interessant.