Drama

Italia 2015

Regi: Paolo Sorrentino

Manus: Paolo Sorrentino

Skuespillere: Rachel Weisz, Michael Caine, Jane Fonda, Paul Dano, Harvey Keitel

Aldersgrense: 9 år

Fred (Michael Caine) og Mick (Harvey Keitel), to gamle venner, ferierer på et spahotell i de sveitsiske alper. Fred er en berømt komponist og dirigent, men er nå pensjonert, mens Mick fremdeles jobber som filmregissør. Han jobber med sitt nyeste og kanskje siste filmmanus, som han mener kan bli hans viktigste og beste noensinne, mens Fred ikke har noen som helst lyst til å gjenoppta sin musikalske karriere — selv om dronningen av England maser og maser. Ifølge datteren, Lena (Rachel Weisz), lider han av apati. Helt apatisk er han derimot ikke da Miss Universe sjekker inn på hotellet.

«Youth» er regissør Paolo Sorrentinos («Den store skjønnheten») andre engelskspråklige film, og han imponerer igjen med stilsikkerhet, varme, underfundige blikk og en god dose sort humor.

«Youth» handler om velkjente tema som det å bli gammel, ungdommelig skjønnhet, fordums glans, utroskap og vennskap, men det fortelles på en ny måte med glimt i øyet og interessante refleksjoner.

Skuespillerne er jo også i en klasse for seg. Michael Caine (82) og Harvey Keitel (76), er en fornøyelse og verdt billetten alene, men som bonus er det noen nydelige scener med Jane Fonda (78), som bare blir bedre med årene.