Dette er sånn typisk høstmusikk ; melankolsk og blått. Det er visepop med fyldige arrangementer i en lekker produksjon med flinke musikere. Marte Wulff har skrevet alle tekstene og melodiene selv.

wulff cover.jpg

Hun har gitt ut plater i ti år nå. Dette er Wulff sitt femte album, og kanskje også hennes mest personlige. Tematikken er sårbarhet, tvil og lengsel. Mye handler om ikke å strekke til, om å bli overkjørt og å føle seg liten og tander. Men det ligger et håp her og der om at det er mulig det kan bli bra likevel. Allerede på åpneren er Wulff i tvil. Hun vil bli overbevist, og hun vil ha klare meldinger. «Si det sånn», heter låten. Den er fengende og helt ålreit, og glir lekent og fint over til en av platens beste låter, «Herje fritt». Den bygger seg opp i et stilig arrangement.

Marte Wulff har med seg Frank Hammersland på bass og Gunnar Sæter på trommer; en mer enn ålreit rytmeduo det. Fay Wildhagen spiller gitar og korer på mange av sporene, og Einar Stenseng bidrar både på gitar, orgel og mye mer. I tillegg kommer alle de andre gjestespillerne på fiolin og blåseinstrumenter, som sørger for at dette låter både levende og fint.

Hovedartisten selv synger på dialekt , og ordene, poesien og flyten i tekstene viser at Wulff er en god tekstforfatter. Aller best er hun på den nakne låten, «Ord», der hun synger om hvor stort og vanskelig alt er i forhold det store bildet med naturen, himmelen og havet. Det grenseløse. Og om å finne sin plass. Før alt blir til jord. Her blir hun kun akkompagnert av cello, perkusjon og fiolin, pluss Wulff sitt eget pianospill.

På «Gå meg vill» ønsker hun å komme seg ut av sine egne, vanskelige tanker , og bare gi blaffen. Og hele veien finner vi en søken etter noe bedre, noe som ikke er så anstrengende og vanskelig. Noe som er tydelig. Dette preger og danner stemningen på dette selvtitulerte albumet.

Men noe mesterverk er dette neppe. Til det er melodiene for lite utfordrende og spennende. Marte Wulff er en flott artist og en god tekstforfatter uten at det tar helt av melodimessig. Men prøv for det, nå som høstmørket senker seg over landet og kjærligheten blir utfordret.