KRISTIANSAND: – Når han brenner deler av Bibelen i Ålesund sentrum, vitner dette om en total mangel på respekt for andres religiøse følelser. For mange vil dette oppleves svært krenkende, sier KrFs stortingsrepresentanter Jon Lilletun og May-Helen Molvær Grimstad i en pressemelding.

Under opptak til TV-serien «Rikets Røst» mandag kastet Otto Jespersen deler av det Gamle testamentet på flammene i sentrum av Ålesund.

– Den måten TV2s programleder går løs på andre menneskers tro, er misbruk av ytringsfriheten. Et menneskes tro er forbundet med dype følelser. Når dette hånes på denne måten, oppleves det som et alvorlig angrep på deres dypeste identitet, sier Lilletun.

Han mener det i dagens flerkulturelle samfunn er viktig å bevare den grunnleggende respekten for menneskers tro og det de holder på med.

– En slik opptreden som vi nå er vitne til, bidrar ikke til det, mener de to sørlandspolitikerne.

TV2 på sin side avviser kritikken.

– Folk vil ha løpende meninger om det vi gjør, hele tiden. Men skulle vi tatt hensyn til alle meninger, så ville vi ikke kunne laget TV, sier programdirektør Nils Ketil Andresen til TV2 Nettavisen.

Programdirektøren sier innslaget vil bli sendt i en eller annen form.