Aldri før har billettkontorene solgt så mange billetter til en premierevisning holdt onsdag midnatt som til «Harry Potter og føniksordenen. Før Harry Potter var det »Ringenes Herre — Atter en konge” som var innehaver av rekorden. Ringenes herre-filmen solgte billetter for 8 millioner dollar da den hadde midnattsvisning i USA i 2003.Også i Australia satte den nye Harry Potter-filmen ny rekord. Den første dagen med filmvisninger ble det solgt billetter for 3,3 millioner amerikanske dollar i Australia. Torsdag skulle Harry Potter-filmen komme til britiske kinoer.

Den engelske utgaven av den syvende og siste boken om Harry Potter, «Harry Potter and the Deathly Hallows», lanseres 21. juli. Forfatter J.K Rowling avslutter dermed serien nøyaktig ti år etter at den startet.

Forlaget Damm gir ut de norske utgavene av Harry Potter-bøkene, og ifølge forlagssjef John Erik Riley har det totale opplaget på de norske bøkene foreløpig kommet opp i 900.000 eksemplarer. Opplaget på den kommende boken er foreløpig ikke fastsatt.

Det er heller ikke fastsatt når den norske utgaven av den nye boken vil ligge i butikkhyllene, og hva den norske tittelen på boka skal være. (©NTB)