Dommerne menet at Timian Naastad lå tynt an, men han gikk videre. Men en av de store favorittene fra Idols start, Isabella Leroy, er derimot ute.

— Kjipt, er blitt glad i alle som er med. Det var egentlig ikke uventet, men jeg er fornøyd med å ha kommet så langt, sa hun etter sendingen.

Fremdeles er de aller aller største favorittene fortsatt med i Idol, når åtte finalister kjemper om å bli årets idol.

De eldre fortsatt med

Det har vært ulike favoritter de siste ukene. Kim Rune Haugen har mange fans, det samme har Timian Naastad. Den siste tiden har også Bjørn Johan Muri og Linda Steen fått vinnerstemplet. Linnea Dale er en outsider.

De eldste i Idol-gamet er det ikke mange som har hatt troen på. Likefullt: Glenn Lyse (33) og Åste Sem (34) er fortsatt med.

Fredag sang finalistene disco. Som vanlig hadde dommerne Jan Fredrik Karlsen, Mariann Thomassen, Benedicte Adrian, og Asbjørn Slettemark sitt å si. Som vanlig var de ikke alltid enige.

Slik sang Idolene

  • Glenn Lyse: «Stayin´ alive»: Stemmen er godt fra å bli pubvokalist til å bli åpen og god rockevokalist. Låter kult. Utfordre deg selv mer.

  • Marius Barhaugen: «Celebration» : Du var litt anspent og stiv, har god høyde i stemmen og et vinnende vesen. Du er som katta, og kommer alltid ned på beina. For anonymt.

  • Linnea Dale: «Murder on the dancefloor» : Sexy, kul versjon. Fett. Variasjon, uten å miste særpreg. Du ser ut som en million dollar, veldig overbevisende. Ikke helt rent hele veien.

  • Linda Steen: «What a feeling» : Savner noe i det rytmiske, men du har søren meg en fantastisk stemme. Det var et gledelig gjensyn med deg. Litt rotete.

  • Bjørn Johan Muri: «Sex bomb»: Perfekt låt til stemmen din. Smårot her og der, men strålende innlevelse. Sånn skal det gjøres, dette svingte. Helt egenartet, fantastisk!

  • Isabella Leroy: «Rock with you» : Du koste deg. Har din egen stil. Litt stiv. Avslappet i stemmen. Kritthvit, men bra versjon av Michael Jacksons låt. Bestått og vel så det.

  • Kim Rune Hagen: «I was made for loving you» : Ser for meg at Gene Simmons sitter og slår seg på magen og ler godt, både på grunn av royalties og for at du gjør en strålende versjon!

  • Timian Naastad: «September» : Sjarmerende. Du bare vokser og vokser. Du tar scenen, men du sang dårlig. Du fikset godt å synge den sangen. Sangmessig helt på det jevne.

  • Åste Sem: «Blame it on the boogie» : Noen ganger er det en fordel å være over 20 år. Dette svingte. Dette er din kveld! Fantastisk. Du utvikler deg videre.