EVJE OG HORNNES HODNE— Godt at navnet mitt kan brukes til annet enn å banne med, smiler økobonden Søren Hodne i Evje og Hornnes.«Søren så godt» står det skrevet på en sølvfarget kvartkilospakke. Det er smør produsert ved Tines meieri på Byglandsfjord på oppdrag fra Søren og Ingebjørg Hodne.- Hemmelig oppskrift, ler Søren, og forteller at det er solgt ett tonn økosmør fra Hodne siden oppstarten i fjor.Bøndene Søren og Ingebjørg Hodne produserer sammen med kollega Tom Terje Haugland 200.000 liter økologisk melk i året. Gjennom en avtale med Tine Meierier får de lov å bruke hele denne kvoten til å produsere «Søren så godt». Hittil har de benyttet 12.000 liter.Årsaken til at de satser på smørproduksjon, skyldes ønske om å lage noe mer ut av hovedproduktet enn bare økologisk melk.Det var Alf Andersen på Byglandsfjord som ga smøret navn etter at han hadde smakt det og spontant utbrøt: «Søren så godt».Foreløpig fås gourmetsmøret bare på Hodne gård, på Evje, ved Bondens Markeds utsalgssteder, hos Åseral Tradisjonsmat og i en delikatessebutikk i Tollbodgata i Kristiansand. JOHS. BJØRKELI