RANGOON: Skaren av munker og andre demokratiforkjempere økte stadig ettersom protesttoget beveget seg mot rådhuset i Rangoon, Burmas tidligere hovedstad. Folkemengden marsjerte først til Shwedagon-pagoden, de burmesiske buddhistenes største helligdom. Deretter beveget toget seg mot sentrum mens munkene ropte slagord for demokrati.

Militærjuntaen har truet med å slå ned protestaksjonene med militære midler, men tirsdag var det ingen soldater å se i nærheten av demonstrasjonstoget, ifølge øyenvitner. Derimot hadde mange mennesker tatt oppstilling langs gatene der de klappet og heiet.

Flere deltok i munkenes sang hvor de ba om en bedre framtid: «Må vi bli fri fra tortur, må det bli fred i hjertene og sjelene etter hvert som vår godhet sprer seg i verden», sang munkene, som holdt små religiøse flagg og blomster.

Tidligere på dagen kjørte soldater rundt i byen samtidig som det ble ropt ut advarsler over høyttalere. Militærjuntaen har truet med å gå hardt til verks hvis demonstrasjonene fortsetter.

Mandag deltok om lag 100.000 mennesker i den største demonstrasjonen i landet siden 1988. I henhold til burmesisk lov skal munker ikke delta i politisk aktivitet, og buddhistiske ledere skal mandag ha bedt munkene om å holde seg i templene.