Mubarak er tiltalt for korrupsjon og for å ha gitt ordre om å skyte mot demonstrantene da protestene kom i gang på Tahrir-plassen i Kairo i fjor vinter. 850 mennesker ble drept under opprøret i fjor.

— Loven foreskriver dødsstraff for overlagt drap, og påtalemyndigheten krever derfor maksimumsstraffen, som er døden ved hengning, sa statsadvokat Mustafa Khater i sin prosedyre.

— Republikkens president er ansvarlig for å beskytte folket, og spørsmålet er derfor ikke bare hvorfor han beordret drap på demonstranter, men hvorfor han ikke grep inn for å stanse volden, sa Khater videre.

Han avviste påstander fra forsvaret om at Mubarak ikke var informert om hvor alvorlig situasjonen var etter at det 25. januar brøt ut demonstrasjoner på tolv steder i flere provinser.

Påstanden om henrettelse gjelder også Mubaraks medtiltalte. Både hans to sønner, den tidligere innenriksministeren og andre medarbeidere står tiltalt sammen med ham.

Khater gjorde det klart at innenriksminister Habib al-Adli ikke kunne ha gitt ordre om å åpne ild mot demonstrantene uten å ha fått ordre av Mubarak.

Mubarak har selv fått alvorlige hjerteproblemer siden han ble avsatt i februar, og blir hver dag trillet inn i retten på båre. (©NTB)