— Om ryktene stemmer har Erna Solberg tatt et meget viktig grep for modernisering av offentlig sektor, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge.

Ifølge NRK og Aftenposten vil Erna Solberg sette Høyre-nestleder Jan Tore Sanner i sjefsstolen i det nye «superdepartementet». Solberg kommer til å legge hele porteføljen til dagens Fornyings- og administrasjonsdepartement inn under det som i dag heter Kommunal- og regionaldepartementet.

Som statsråd i det nye departementet vil Sanner få ansvaret for Statens arbeidsgiveransvar, IKT, fornying, bygg, sikkerhet og sikkerhetstjenester - i tillegg til den allerede betydelige mengden ansvarsområder som i dag ligger til Kommunaldepartementet.

— At digitalisering legges til et departement med tverrgående myndighet og økonomisk makt, er veldig smart. Det kan sikre koordinering, gjennomføring og effektivisering på statlig og lokalt nivå. Sterk styring kan gi oss kortsiktig og langsiktig effektivitet i alle ledd, og bedre service til brukerne. Innbyggerne kan nå oppleve en effektiv og tilgjengelig offentlig sektor, sier Austlid. (©NTB)