KRISTIANSAND: Det viser en redegjørelse som legges fram for styret ved sykehuset torsdag. Gigantombyggingen av operasjonssalene er blitt 160 millioner kroner dyrere enn det så ut som i fjor høst. Årsaken er blant annet feilkalkyler fra prosjektgruppen i 2009, samt at det må investeres i et nytt nødstrømsanlegg. Dessuten viser nye kalkyler at utgifter til arkitekter og konsulenter blir 12 millioner kroner høyere enn antatt.

Prosjektet er anslått å koste nesten 400 millioner kroner for tre faser. Nå foreslår styringsgruppen overfor styret at fase 3 skal legges på is, og dermed reduseres kostnadene med rundt 60 millioner kroner Konsekvensen er at ombygging av de fire siste av 13 operasjonssaler blir skjøvet ut i ubestemt tid.

Men administrerende direktør Jan-Roger Olsen skriver til styret at bare fase 2 av prosjektet blir 130 millioner kroner dyrere, og det er så mye at sykehuset må gjennom en full runde med søknad om finansiering og godkjenning fra Helse Sør-Øst.

Ifølge økonomidirektør Per Qvarnstrøm vil Helse Sør-Øst avgjøre dette i løpet av høsten. Dermed må deler av fase 2 også legges på is, inntil avgjørelsen foreligger.

Ombyggingen ble vedtatt fordi salene er for små, for gamle, ventilasjonsanlegget er for dårlig og utstyret er utdatert.