— Å Gud! Ååå Guuud! Der er han! roper en kvinne, og lar tårene renne ned over ansiktet. Sammen med noen hundre andre tilhengere av den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama, får hun endelig møte ham.

Riktignok stopper Obama bare i noen minutter. Han er på vei inn til et arrangement som er lukket for alle andre enn pressen og et 40-talls medlemmer av samfunnet her, folk som Obama-kampanjen har valgt ut. De skal sitte utenfor en høyskole og ha en «samtale» sammen.

Innspurt

Men på vei inn stopper altså senatoren fra Illinois for å hilse på noen av de flere hundre tilhengerne som har samlet seg med håp om å få et blikk av ham. Det er den aller siste innspurten foran tirsdagens primærvalg her i Pennsylvania, nok et svært viktig oppgjør mellom Obama og Hillary Clinton som kjemper om å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat.

Og takknemligheten er voldsom når Obama går langs veggen av tilhengere, tar folk i hånden og veksler noen ord.

Det er som om den politiske støtten er gått over til å bli en persondyrkelse. De ser Barack Obama som håpet om endring.

Hardere og bitrere

Valgkampen mellom Obama og Clinton er blitt svært intens de siste dagene, og angrepene mellom dem er blitt hardere og bitrere.

Når arrangementet starter, og Obama kommer i gang med sin «samtale» med tilhengere, er det likevel ikke angrep mot Clinton som dominerer. Han snakker om hva folk betaler for helseforsikring, om økonomisk nedgangstid, om krigen i Irak, og om lobbyister og særinteresser som han mener har for stor innflytelse over politikken.

Han sier også at den politiske forskjellen mellom ham og Clinton ikke er så stor, men stikker også inn et og annet angrep mot rivalen.

— Vi er enige om mye, men det er en stor forskjell: Vi har ikke begge snakket like mye om å endre den måten Washington fungerer på, sier han.

Journalister i overtall

Endring er nøkkelordet for Obama, som ved å fremstille Clinton som en del av det etablerte miljøet i Washington, vil fortelle velgerne at en stemme på Clinton er en stemme på å fortsette som før. De utvalgte tilhengerne sitter rundt ham. I antall er de sterkt utkonkurrert av TV-fotografer og journalister i en seanse som tydelig er laget for å vise velgere at Obama lytter til hva vanlige mennesker har å si.Selv om Hillary Clinton leder på meningsmålingene i Pennsylvania, så har Obama tatt kraftig innpå de siste ukene. Og det er i denne delen av delstaten, Philadelphia med drabantbyene rundt, hvor Obama har sterkest støtte.

Ettersom det er den mest folkerike delen av staten, håper han å bruke støtten her til å gjøre primærvalget så jevnt som mulig. For da vil han plukke opp nesten like mange delegater som Clinton.

«Samtalen» fortsetter med at noen av de inviterte får stille spørsmål. Ett av dem er hva han vil gjøre i løpet av sine første 100 dager som president.- Dag en vil jeg kalle inn forsvarsledelsen og gi dem et nytt oppdrag, og det er å lage en timeplan for tilbaketrekning fra Irak. Og en annen ting jeg vil gjøre, er å starte arbeidet med en helsereform. Målet er å få den vedtatt i løpet av det første året, sier han.

Måtte stoppe bilen

Flere ganger blir han avbrutt av applaus. Og etterpå er deltagerne om mulig enda mer overbevist om at han er den rette.

— Jeg synes han er fantastisk. Så intellektuell, så ekte, så forfriskende. For første gang i hele mitt liv føler jeg at det er et håp for reell endring i dette landet, sier Karen Synnestvedt, en massør fra Philadelphia med norske røtter til aftenposten.no

Hun forteller at hun ble svært overrasket da Obama-kampanjen ringte og spurte om hun ville møte kandidaten selv.

— Jeg har støttet ham helt siden jeg hørte ham for første gang. Det var en gang jeg lyttet til radio i bilen, og Obama sa noe som bare tok meg fullstendig. Jeg måtte stoppe bilen, så voldsomt var det, og jeg visste der og da at jeg ville støtte ham, sier Synnestvedt.