Har du tips om denne saken? Send en e-post til tips@fvn.no eller send SMS/MMS til 03811.

Minst én person skal ha blitt drept da et Bangkok Airways-fly fra byen Krabi på Thailands vestkyst kolliderte med et flytårn på ferieøya Koh Samui ved landets østkyst.

Flyet skal ha sklidd av rullebanen og truffet flyplassens gamle kontrolltårn etter landing rundt klokken ti, norsk tid. Det var svært dårlig vær i området da ulykken skjedde.

— Vi har fått inn flere skadede, men jeg kan ikke si hvor mange fordi det er ganske kaotisk her, sier en ansatt ved Bangkok Samui-sykehuset til Aftenposten.no.

Hun legger til at samtlige leger på sykehuset er satt i sving for å ta imot de skadede passasjerene.

Piloten drept Den thailandske avisen Bangkok Post melder at flyets pilot, Chartchai Pansuwan, omkom i ulykken, og at minst 41 personer er skadet.

— Flyet traff et ubemannet kontrolltårn. Det er mulig at den døde er piloten, sier politisjef Saharat Saksilpachai til nyhetsbyrået Reuters.

Ingen nordmenn - Ingen av passasjerene i flyet var norske, opplyser kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no.

Ansatte ved den norske ambassaden i Bangkok ventet på passasjerlistene og sjekket disse opp opp mot folkeregisteret for å se om norske borgere befant seg på flyet som kolliderte.

— Ambassaden er i beredskap. Vi blir her til vi vet svaret på det spørsmålet, sa konsul Birgit Brantenberg til Aftenposten.no tidligere tirsdag.

72 passasjerer Flight PG266 skal ha vært på vei fra Krabi til Koh Samui. Det skal ha vært dårlig vær i området da flyet forsøkte å lande. Det skal ha tatt fyr etter å ha sklidd av rullebanen.

Flyet var ifølge Bangkok Post på vei fra Krabi med 72 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord.

Tidlige meldinger tydet på at flyet begynte å brenne etter at det skled av rullebanen, men både bilder og vitnebeskrivelser indikerer at dette ikke stemmer.

Flytårnet det kolliderte med skal ikke lenger være i bruk.

Den vesle øya Koh Samui ligger på sørøstkysten av Thailand, 480 kilometer sør for hovedstaden Bangkok. Det er et svært populært reisemål for vestlige, deriblant norske, turister.

Har skjedd før Bangkok Airways har vunnet prisen «Best Regional Airline Asia Award» de siste seks årene, ifølge nettstedet World Airline Awards.

Det er ikke første gang et fly kræsjer ved turiststedene i Thailand. For to år siden eksploderte et fly fra selskapet One-Two-Go etter å ha sklidd av rullebanen på flyplassen i feriebyen Phuket. 88 personer mistet livet.