Tre uker etter at han drepte kona og senket henne i Lysefjorden utenfor Dørvika, klarte ikke ektemannen å holde på sannheten lenger.

– Tirsdag avbrøt han avhøret hos politiet og trengte en tenkepause. Det ble i løpet av kvelden klart at han ville la seg avhøre på nytt i dag. Der la han kortene på bordet forholdsvis raskt og erkjente å ha tatt livet av henne, sier forsvarer Ørjan Eskeland til NTB.

Tilståelsen kom dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Eskeland ønsker ikke å kommentere om likfunnet ble utslagsgivende for tilståelsen dagen etter:

– Jeg opplevde at han ikke lenger klarte å holde på dette.

Tenker på barna

Avhøret onsdag, som skulle vært konfronterende, utviklet seg til å bli en fri forklaring fra den 34 år gamle tobarnsfaren. Han har fortalt sin versjon uten at han er blitt gjort kjent med politiets tekniske bevis. Siktelsen om forsettlig drap er uforandret fra politiets side.

– Han forklarte seg inngående om motivet og framgangsmåten. Han forklarte bakgrunnen. Jeg ønsker ikke å gå i detalj om dette nå, ettersom vi avventer den videre etterforskningen opp mot disse opplysningene. Dessuten vil vi av hensyn til familien ikke gå ut med detaljer, sier Eskeland.

Paret, som flyttet til Norge fra Tyskland for fem år siden, har to barn som nå er 7 og 11 år gamle. De har ingen andre slektninger i Norge enn den siktede faren.

– Tankene våre går nå til de pårørende og spesielt de to barna. Vi er glade for at vi har funnet henne, men det er en trist dag for barna som nå er uten noen foreldre til å ta seg av dem, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug ved Rogaland politidistrikt til NTB etter at tilståelsen ble gjort kjent onsdag.

Senket båten

Politiet sier den formelle identifiseringen av den døde ikke vil skje før torsdag, men at den siktede ektemannens forklaring gjør dem sikre på at det er Agnes Müller som er funnet. Sammen med liket av Müller fant politiet også en gummibåt på bunnen av Lysefjorden.

Nord-Varhaug sier båten ble brukt til å frakte den døde kvinnen samt gjenstander fra stranda i Dørvika som ble brukt som søkke. 150 meter fra land ble det så stukket hull i båten slik at den sank til bunns. To vitner skal også ha forklart at de hørte og så aktivitet i det aktuelle området langs Lysefjorden natt til 17. april.

Det stemmer med tidspunktet Agnes Elisabeth Müller forsvant. Ektemannen meldte kona savnet først påskeaften 19. april. Han ble ifølgeStavanger Aftenbladsykmeldt fra jobben som rørlegger kort tid etter. Etter omfattende søk til lands, fra lufta og i sjøen konkluderte politiet med at Müller ikke hadde forsvunnet av egen vilje og siktet ektemannen for drap. Han nektet altså helt til liket ble funnet.

Flagget på halv stang

Ordfører Ole Tom Guse i Forsand kommune heiste flagget på halv stang da det onsdag ble kjent at Müller var funnet. Han understreker at hensynet til de to barna er viktigst nå. De skal for øvrig inn til dommeravhør fredag.

– Barna har fått alle den hjelp vi kan gi. De er nå plassert i en trygg familie som gjør sitt ytterste for å lage en så normal ramme rundt dagliglivet deres som mulig i denne vanskelige situasjonen, sier Guse.

– Det er bra at vi har fått svar og at det kan bli en relativt rask avklaring, slik at vi slipper lange stridigheter og en langvarig rettssak.

Barna har ikke slektninger i Norge. Guse kjenner ikke til om noen i kommunen har kontaktet familien i Tyskland med tanke på barnas framtid.

Torsdag vil det bli minnestund på skolen til barna, før det er åpen stund med kondolanseprotokoll i Forsand kyrkje fra klokka 18.