Ifølge CNN, som viser til to regjeringskilder, skal Farook ha blitt skremt fra å gjennomføre planene om angrepet i California på grunn av flere terrorrelaterte arrestasjoner i området.

Ingen av kildene sier noe om hvor langt de var kommet i planleggingen av angrepet eller hvilke konsekvenser det kunne ha fått.

Sammen med sin kone Tashfeen Malik skjøt og drepte Farook onsdag i forrige uke 14 mennesker i San Bernardino øst for Los Angeles hvor Farooks kolleger var samlet til julefest. Paret ble selv skutt og drept av politiet to timer etter angrepet.

FBI mener paret var blitt radikalisert «en god stund» før angrepet. Under etterforskningen har det blitt funnet et arsenal av våpen, inkludert tolv rørbomber, i ekteparets leilighet.

Tirsdag kom det opplysninger om at de skal ha mottatt skytevåpen fra et inngiftet familiemedlem. Ifølge offentlige dokumenter skal de ha få fått våpen fra Enrique Marquez, som fikk sitt hus ransaket i helgen og er forhørt av politiet. I fjor giftet han seg med Mariya Chernykh. Hennes søster er gift med broren til Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone, Tashfeen Malik, utførte drapene i San Bernardino. (©NTB)