BEIJING (Aftenposten.no): Etter å ha endt på 25. plass i VM i Fugleredet søndag kveldrøpet Ida Marcussen overfor Aftenposten at hun ikke hadde vært med i noe stevne i Sør-Korea slik sportssjef Ronny Nilsen fikk opplyst av hennes trener Lukas Udelhoven.

- Målet er å få ut mitt beste, og i så fall må jeg balansere på grensen av hva jeg våger å risikere, sa Ida Marcussen før VM. Her er hun avbildet i Sør-Korea hvor hun var på precamp foran Beijing-VM.

Da Nilsen hadde bedt Marcussen om å dokumentere form før han tok henne ut til VM, fikk han tilbakemelding fra Udelhoven om at hun hadde hoppet 6,26 i et barne— og ungdomsstevne der Ida fikk hoppe utenfor konkurranse. Dette sa sørlandsjenta til Aftenposten søndag:- Jeg hoppet, og Lukas målte. Det var det vi hadde mulighet til. Det var vanskelig å finne noe friidrettsmiljø i Sør-Korea – ikke lett, som vi trodde. Men det var en helt reell test. Vi har ingen andre enn oss selv å lure, og vi har vært tydelige overfor Ronny på at vi ikke deltok i noen konkurranse, sa Marcussen.

Les også:Her går det fullstendig galt for VM-utøveren

På Aftenpostens oppfølgingsspørsmål om at det ikke virket som om Nilsen hadde oppfattet det slik, fortsatte Marcussen:

— Da må han ha misforstått, eller ikke villet lese den kommunikasjonen vi har hatt, eller føle seg i en ubehagelig situasjon.

Hadde partene til «avhør»

Nilsen hadde mandag morgen ikke lest Aftenpostens nettsak og ville derfor ikke kommentere den. Da vi fikk kontakt med ham syv timer senere, hadde han snakket med begge.

Les også:Ida Marcussen etter ny VM-flopp: - Jeg har sett både sprøyter og piller

— De kommer med motstridende opplysninger, sier Nilsen og fortsetter tørt: - Jeg får neppe noen stevnerapport fra Sør-Korea.

Allerede under NM i Haugesund for tre uker siden begynte Nilsen å jobbe for å få verifisert at Marcussen hadde hoppet 6,26 i lengde og ellers hadde hatt to hopp over seks meter. Han sendte derfor en henvendelse til det sørkoreanske forbundet for å få bekreftet resultatet.

Men de var neppe på treningen til syvkjemperduoen.

Endrer rutinene

Ronny Nilsen er kjent for sin diplomatiske stil, og den fortsetter han med nå også.

Trener Lukas Udelhoven sammen med sportssjef Ronny Nilsen og på pressetreff i Beijing fredag, før Ida Marcussen startet sin VM-konkurranse.

— Vi får la det bli med dette. Jeg ser ikke vitsen med å dra dette videre gjennom media, men jeg skal ta med meg denne erfaringen inn i toppidrettsutvalget. - Tror du at de to bløffet seg med til VM?

— Det får du spekulere i.

- Ettersom forklaringene deres ikke samsvarer må vel det bety at en av dem ikke snakker sant?

— Jeg ønsker ikke å gå dypere inn i samtalene jeg hadde med dem. Det jeg kan si er at vi skal unngå slike situasjoner i fremtiden.

Kan få etterspill

Ida Marcussen deltok i Universiaden i Gwangju 10. og 11. juli der hun ble nummer to med 5865 poeng (ingen av verdens beste deltok). Etter det forble hun og treneren i Sør-Korea for å trene og akklimatisere seg.

Marcussen har i år ikke greid VM-kravet, men hennes 6083 poeng fra Ratingen i slutten av juni i fjor var innenfor både kravet og tidsfristen.

Les også:Gatlin-svaret som satte ut Bolt - og fikk svensk TV-profil til å rase

Ronny Nilsen ba derfor om at hun dokumenterte form.

Marcussen kan ha hoppet 6,26 meter, men det er ikke innenfor uttagningsreglene at resultatet oppnås på trening og at treneren forestår målingen. Det kan også knyttes usikkerhet rundt vindmålingen.

Saken kan få etterspill i idrettsutvalget.

PS: Lukas Udelhoven har ikke vært tilgjengelig for kommentar.