— Jeg har snakket med K 2 som er promotorselskapet mitt, og vi er sammen blitt enige om at det beste for meg er å vente med å gå i ringen igjen til neste år. Planen nå går ut på at jeg skal i ringen igjen tidlig neste år, forteller Brækhus til NTB.

Da det ble klart at hun ikke kunne bokse på Vladimir Klitsjkos VM-stevne mot briten Tyson Fury kommende lørdag, snakket hun om å finne et stevne enten 12. eller 19, desember. Da var det aktuelle stevner hun kunne komme med på både i London og Helsingfors, men nå er de planene droppet.

Den norske verdensmesteren med 27 strake seirer og like mange kamper er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). I tillegg har hun en VM-tittel i International Boxing Organization Female (IBO).

Brækhus var i ringen forrige gang 29. november i fjor i København. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men samtidig pådro hun seg tre bruddskader i den ene foten. Det førte til operasjon og en lang periode på krykker.

I sommer kunne hun ta opp treningen igjen etter å ha byttet promotorselskap, tatt over styringen av karrieren sin på egen hånd og skaffet seg ny trener. (©NTB)