— De fraktet store mengder militært materiale fra Norge til Mali, for over nyttår etableres det norske Hercules-bidraget i landet, sier talsperson for Forsvarets Operative Hovedkvarter, oberstløytnant Ivar Moen, til NTB.

Det norske transportflyet skal bidra i den pågående FN-operasjonen med forsyninger og personell, fra og med 1. januar 2016. De seks russerne arbeidet med å frakte utstyr for Forsvaret, sammen med seks landsmenn, for det russiske flyselskapet Volga-Dnepr Airlines.

Tidlig fredag morgen slo gjerningsmenn til mot Radisson Blue Hotel i den maliske hovedstaden Bamako. 170 gjester befant seg på hotellet, og før sikkerhetsstyrker fikk kontroll over situasjonen, var 19 personer døde.

De seks som overlevde terrorangrepet, er ifølge det russiske flyselskapet sendt tilbake til Russland, skriver NRK, som først omtalte saken.

Til NTB sier oberstløytnant Moen at de tolv nasjonene som deltar i det multinasjonale samarbeidet i Mali, har sendt en kondolanse til de pårørende. Utover dette har ikke Forsvaret noe ansvar for dem. (©NTB)