Skytingen oppsto etter en krangel mellom to grupper, opplyser politiet i Charlotte-Mecklenburg. Politimenn som ikke var i tjeneste befant seg i kjøpesenteret i utkanten av byen Charlotte, og de fikk uskadeliggjort den væpnede mannen. Han ble erklært død på stedet.

Vitner har fortalt at de hørte sju skudd bli avfyrt ved 14-tiden (20 norsk tid) julaften, ifølge lokale medier. Minst én annen person skal være såret. Ingen politibetjenter ble skadd i episoden, skriver politiet i en pressemelding.

John Dawson, en selger som bor i Charlotte, var på senteret for å handle en julegave da skytingen oppsto. Han forteller til CBS News at det hele startet med en krangel inne på en butikk.

— Det var en mann som kranglet med én eller to andre. En person tok fram et våpen og begynte å skyte overalt. En politibetjent var i nærheten og skjøt tilbake, sier Dawson.

Skytingen på kjøpesenteret førte til panikk blant de handlende, som spredte seg i alle retninger. Blant annet førte det til blokkering av utfartsveier idet mange biler forsøkte å flykte fra senteret samtidig. (©NTB)