Amerikaneren har de tre første rundene vist en helt annen selvtillit enn det han har gjort på lang, lang tid. Tidligere i år har han blant annet misset cuten i de tre majorturneringene han har stilt opp i.

Lørdag fullførte han de 18 hullene tilsynelatende feilfritt, men svak putting på siste hull gjorde at han kun kom seg til to under par for dagen. Det gjør at han ligger to slag bak landsmannen Jason Gore — og likt med Scott Brown (USA) og Jonas Blixt (Sverige).

Det ligger mye i potten foran søndagen. 39-åringen spiller ikke bare for sin første seier på lang, lang tid. Han kan også spille seg inn i PGA-sluttspillet som starter neste uke.

Det var det ytterst få som hadde trodd i forkant av turneringen. Han kan også klare å ta seg til sluttspillet med annenplass, men det blir kun teoretisk. Woods gikk inn i turneringen vel vitende om at kun seier var godt nok. Kun de 120 beste PGA-spillerne i år får prøve seg i sluttspillet.

Flere av de andre i toppen av verdensrankingen står over turneringen i Greensboro i North Carolina. De forbereder seg til sluttspillet etter å ha spilt majorturneringen PGA-mesterskapet forrige uke. (©NTB)