Fredag opprettet stiftelsen et arrangement på Facebook, hvor de ber folk boikotte selskapet i to uker fra 1. mars. Bakgrunnen er Coca-Colas nære forretningsforbindelser til den jemenittiske milliardæren Shaher Abdulhak, opplyser stiftelsen i en pressemelding. Han er faren til Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Rasmussen. Shaher eier store deler av Coca-Colas selskap i regionen, som igjen produserer og distribuerer de kjente merkevarene i Jemen, Libya og Egypt, heter det i pressemeldingen.

Pressekontakt Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge forklarer at jemenitten er majoritetseier i selskapet Mac Beverages, som har lisens for å tappe selskapets produkter i de aktuelle landene. Rømmerud sier Coca-Cola har stor sympati for Martines venner og familie.

— Men den mistenkte i saken har ingen direkte forbindelser til Coca-Cola. Og så lenge det ikke finnes noen formell siktelse mot den personen vi samarbeider med, så er det litt vanskelig for oss å gjøre noen tiltak. Men vi følger saken tett, sier Rømmerud til NTB.

Britisk politi tror Farouk blir holdt skjult av sin far. Politikere fra alle partiene på Stortinget skrev i desember i fjor et brev til multinasjonale selskaper som Coca-Cola, Xerox og Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG og ba dem vurdere sine forbindelser til Shaher Abdulhak. Sistnevnte har besluttet å avslutte forretningssamarbeidet med milliardæren. (©NTB)