Juryen fikk fredag ettermiddag nok en påminnelse om Alvdal-sakens realiteter, da det ble spilt av et videoopptak som viser hvordan den hovedtiltalte 64 år gamle mannen forgriper seg seksuelt på sin tidligere samboers datter.Advokat Steffen Brandstad mener det er nettopp disse bilde— og videobevisene som skiller Alvdal-saken fra andre overgrepssaker.

— Det som gjør denne saken spesiell, er at vi har fått se bilder og filmer av overgrep. Hvis andre overgrep også hadde vært filmet og fotografert, ville de blitt oppfattet som like uhørte, sa advokat Steffen Brandstad da han startet fredagens rettsmøte med å holde sin prosedyre.

Han ba juryen frikjenne sin klient for alt det vesentlige av tiltalen mot henne. Den hovedtiltalte 46 år gamle moren i Alvdal-saken har ikke anket domfellelsen fra tingretten for ett overgrep og enkelte mindre forhold.

Også forsvarerne til det tiltalte naboekteparet ba juryen svare nei på samtlige av spørsmålene om skyld da de holdt sine avslutningsprosedyrer i Eidsivating lagmannsrett fredag ettermiddag. (©NTB)