Angrepene ble utført i perioden 24. august til 4. september. 13 medlemmer av al-Qaida på Den arabiske halvøy (AQAP) ble drept, heter det fra Pentagon onsdag.

Al-Qaida har styrket sitt nærvær i Jemen som følge av krigen i landet. Kampene har fortsatt å rase etter at FN-støttede fredssamtaler brøt sammen i august. USA har i flere år gjennomført droneangrep mot AQAP i Jemen.

Militære kilder og helsepersonell opplyste tirsdag at flere titall personer er drept i kamper i landet siden mandag. De opplyser videre at styrker lojale mot landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi, kjemper for å ta kontroll over fjellbyen Sarwah, som ligger øst for landets hovedstad Sana. Byen anses som nødvendig å ta kontroll over før et eventuelt angrep mot hovedstaden Sana, som Houthi-opprørere kontrollerer.

I Jemen kjemper Hadis styrker mot den jemenittiske Houthi-bevegelsen og styrker lojale mot landets tidligere president Ali Abdullah Saleh. En militærkoalisjon har under Saudi-Arabias ledelse kriget i Jemen til fordel for Hadi siden mars 2015. (©NTB)