Det går fram av dokumenter som etterforskerne har gitt til en parlamentarisk komité som undersøker anklagene om at Berlusconi selv har plukket ut prostituerte til å være med på ville fester.En jente som etterforskerne betegner som en «velkjent prostituert» var mindreårig da hun var til stede på fester i to av Berlusconis boliger i november og desember 2009, heter det i dokumentene. Hun er født i desember 1991. Etterforskerne har allerede sagt at de har bevis for at Berlusconi betalte for sex med en mindreårig jente som går under navnet Ruby. Det er ikke forbudt å benytte seg av prostituerte i Italia, men å betale en mindreårig for sex er forbudt.

Jentene skal ha vært til stede på fester som statsministeren holdt i sine boliger i Milano og Sardinia, ifølge nyhetsbyrået ANSA. Berlusconi selv benekter at han har betalt for sex med Ruby eller andre.

Dokumentene ble onsdag oversendt til den parlamentariske komiteen fordi etterforskerne ønsker å få rett til å ransake Berlusconis forskjellige kontorer. (©NTB)