Tirsdag denne uka ankom vi Østerrike for å spille EM-kvalifisering for U19-landslag. Der skal vi møte vertsnasjonen og den sterke volleyballnasjonen Finland. Finland har vi møtt før i Nordeuropeisk mesterskap, den gangen ble det tap og vi er sugne på revansj. Østerrike vet vi relativt lite om. Vi har aldri møtt dem før, men vi vet at som volleyballnasjon er de ganske like med oss, så vi forventer en jevn spennende kamp. Finland, med lange tradisjoner og god fysikk, må ansees som store favoritter i gruppen, men vi skal gjøre alt for å hente seieren hjem.

12 lag til EM

Det er kun de åtte gruppevinnerne som er direkte kvalifisert til mesterskapet, men også de to beste toerne i gruppene får spille EM i Ungarn og Slovakia. Dessuten er de to vertslandene automatisk kvalifisert, slik at 12 lag skal spille EM i april.

Målet vårt er å være blant dem, og spiller vi bra, så er dette absolutt innenfor rekkevidde. Vi har vært på ToppVolley Norge på Sand i Ryfylke og trent siden 3. januar for turneringen. Vi har hatt mange gode økter og brukt tiden på å samkjøre laget for å være best mulig rustet.

Vi er hele fire gutter fra Kristiansand som er tatt med i en tropp på 12, og Kristiansand er dermed den best representerte byen på laget. Selv om Nils og Eivind nå spiller for Dristug, stammer alle fire fra Kristiansand Sandvolleyballklubb, klubben med Norges beste junioravdeling (vant fem av seks gull i forrige junior-NM).

Gode kompiser

Det at alle vi som har vært kompiser i samme klubb helt siden vi var små nå reiser rundt og spiller med flagget på brystet er veldig stort. Vi har det alltid gøy på tur sammen, og det faktum at vi har kjent hverandre så lenge gjør et positivt utslag på banen.

Forrige tur til England var det kun Sveinung og Karl Jørgen som fikk representere landet, men i år er også de store talentene Nils og Eivind med. Begge de to sistnevnte er født i 2001 og har dermed fortsatt to år igjen i klassen. Vi gleder oss til spennende kamper og nye opplevelser.

Kval-kampene i Østerrike spilles slik:

13\. Januar kl. 17.30: Østerrike vs Norge

14\. januar kl. 17.30: Norge vs Finland

15\. januar kl. 15.30: Østerrike vs Finland

Kampene kan følges på live score her

Her er Norges tropp i disse kampene:

Jakob Solgaard Thelle, Tønsberg Volley

Sverre Grønli Myredal, TIF Viking

Eivind Hettervik, Austrått IL

Bjørn Andreas Paulsen Sletvold, Tønsberg Volley

Stian Endresplass, Molde VBK

Karl Jørgen Mosvold, Kristiansand Sandvolleyballklubb

Nils Gunnar Ringøen, Dristug IL

Eivind Øygarden Brekke, Dristug IL

Åsmund Vingen Sunde, Molde VBK

Oskar Gravdahl Pedersen, Tønsberg Volley

Sveinung Berg Olsen, Kristiansand Sandvolleyballklubb

Simon Ekornes Hopland, KFUM Volda

PS! Håkon Mydland fra Kristiansand Sandvolleyballklubb er reserve til troppen sammen med Andreas Von Brandis fra Tønsberg Volley.