Seks år gamle Holene Odin har i hele sin karriere vist høy klasse, men viljen har ikke alltid vært like stor som galopplysten. Etter ni seire på 41 starter var det lørdag duket for første start i regi Øystein Tjomsland, og den sørlandske travchampionen presenterte en Holene Odin i fantastisk forfatning.

Se Holene Odin knuse konkurrentene i V75-løpet på Jarlsberg i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Holene Odin er strålende!, utbrøt løpsreferent Kurt Hella ved målpassering.

En glad oppasser Caroline Roland ved Tangen Elviras hode etter seieren på Momarken fredag. Til venstre for henne kusk Lars Anvar Kolle. Foto: Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

Tjomsland fikk også med seg seier fra Østlandet fredag. Andelshesten Tangen Elvira slo på en galopp på den første langsiden på Momarken, men var likevel sterk nok til å sige forbi konkurrentene nedover oppløpet sammen med gjestekusk Lars Anvar Kolle. Vinnertiden ble 1.31,8/2160 meter.

Med toppede ører vinner Lillesand-hesten Broken Contract sammen med kusk Gunnar Austevoll på Jarlsberg lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

På Jarlsberg ble det også seier til sørlandshesten Broken Contract. Hesten, som til daglig trenes ved ungdomsstallen på Sørlandets Travpark, pilte til tet og kontrollerte siden feltet. Lillesand-jenta Rebekka Yndesdal er både eier, oppdretter og trener av vallaken som tok årets andre seier. Vinnertiden ble 1.15,1a/2100 meter. Nå venter trolig ny start under V75-kjøringen i Bergen i starten av juni for den kapable seksåringen.