Sparring med Arild Mikarlsen. Foto: May Elin Aunli

UTØVERBLOGG: Forberedelsene til VM i Dublin startet jeg med for fire måneder siden. Siden da har jeg gjennomført 219 treningsøkter hvor jeg har gjort alt for å utfordre meg selv både mentalt og fysisk. Samtidig har jeg klart å koble ut når jeg har hatt fri. Jeg føler jeg kjenner meg selv godt. Jeg har pushet grenser, samtidig som jeg har lyttet til kroppen.

Foto: May Elin Aunli

Er selvsikker

Ellers i sesongen reiser jeg rundt for å gå kamper mot de beste, og holder et øye med konkurrentene. Kampene mine legger jo grunnlaget for å vite hva jeg vil jobbe med taktisk og teknisk gjennom sesongen. Men nå før VM er alt fokuset kun rettet på meg selv og det jeg skal få ut på matta. Jeg frykter ingen, men har respekt for alle. Alt kan skje. Jeg har gjort mitt i oppkjøringen og føler meg selvsikker. Forutsetningene ligger til rette for at dette skal gå hele veien!

Sparring med Arild Mikarlsen. Foto: May Elin Aunli

Resultatmessig er det kun gull jeg er fornøyd med. Det er gullet jeg jobber for og det er drømmen min. Samtidig er det hverken gull eller seier jeg tenker på når jeg skal fighter. I kamp gjelder det for min del å ikke tenke på noe som helst. Være til stede sekund for sekund og la tingene skje av seg selv. Beholde roen og overblikket og la teknikkene jeg har terpet på i timevis komme av seg selv når den riktige timingen er der.

Madelen Foto: May Elin Aunli

130 nasjoner er medlem av det internasjonale forbund WAKO og det omfatter ca 3 mill. utøvere. Det konkurreres i seks grener – tre i boksering og tre på matte. Norges Kickboxingsforbund (NKBF) ble stiftet i 1984 og opptatt som særforbund i NIF i 1996. og i Norge har vi 47 klubber med ca 3500 medlemmer.

VM-troppen 2015

Til VM i Dublin skal 18 utøvere representere Norge. Fullkontakt: 12 utøvere, pointfight: 5 utøvere og lettkontakt: 1 utøver (meg). VM arrangeres annet hvert år. I forrige VM tok jeg sølv.

Video fra trening og sparring med Arild Mikarlsen. Video: May Elin Aunli.

Mulig å følge VM live

Kampene livestreames på youtube. Og kickboxingforbundet vil prøve å oppdatere om når norske utøvere skal gå kamper. Innveiing søndag, trekning og offisiell åpningssermoni er mandag, og noen starter første kamp tirsdag, andre onsdag. Finalene er fredag og lørdag. I år er jeg så heldig å få noen med til Dublin for å heie på meg i et mesterskap. VM er et åpent for publikum så om noen vil se verdens beste kickboksere i aksjon, er det bare å ta turen City West Hotel i Dublin neste uke.

Listene med trekning og kampoppsett legges ut rundt midnatt før kampdagen. Der står antatt klokkeslett og hvilket kampnr. På den måten kan alle som vil følge med underveis i mesterskapet. Jeg skal også prøve å oppdatere kort underveis.