At det er kvinnen i huset som tar med seg mest på tur, er kanskje en kjent problemstilling for mange.

Nå er dette bekreftet i form av en undersøkelse som har spurt kvinnene selv om deres pakkevaner.

Undersøkelsen viser nemlig at kvinner ender opp med å bruke bare halvparten av det de har pakket med seg.

Pakker mer enn de bruker

I gjennomsnitt fyller kvinner kofferten med hele 18 topper, 12 par shortser eller underdeler og seks bikinier når de skal reise i 14 dager. Kvinnene tar også i snitt med seg åtte par sko, mens hver fjerde kvinne klarer å finne plass til hele ti par, skriver Daily Mail.

Få bruker alt de har med seg, for kvinnene sier selv at de i gjennomsnitt kun benytter seg av 12 topper, seks underdeler, seks par sko og tre bikinier når de er på ferie.

Undersøkelsen er laget av forsikringsselskapet Co— operative Insurance, og totalt 3000 kvinner er spurt.

Store verdier i kofferten

At det å pakke kan være stressende vil nok mange være enige i, og mange mener faktisk at dette er mer krevende enn oppgavene på arbeidsplassen.

23 prosent mener nemlig at det å pakke kofferten er et stress, og 21 prosent mener at dette faktisk er mer stressende enn å gå på jobb.

I tillegg viser undersøkelsen at den gjennomsnittlige verdien av en kvinnes ferdigpakkede koffert ligger på 1140 pund, altså rundt 10.127 norske kroner.

Forsikringsselskapet mener selv at noe av forklaringen på den høye verdien, har sammenheng med at mange pakker verdifulle ting som iPod og kameraer, samt at mange kjøper nytt tøy til ferien.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise