Det tynnes betydelig ut i Moldes spiss-stall denne vinteren. Fredrik Gulbrandsen mister trolig hele sesongen på grunn av skade, Daniel Chima Chukwu ble solgt til kinesiske Shanghai Shenxin og Björn Bergmann Sigurdarson dro fra MFK etter at låneavtalen med Wolverhampton gikk ut etter sesongslutt.

Bare Ola Kamara er ny spiss i troppen — han kom på lån fra Austria Wien denne sesongen. I tillegg er Sander Svendsen (17) og Tommy Høiland høyaktuelle alternativer i spissgruppa. Joshua Gatt er på vei tilbake etter to korsbåndskader. Han trente med Molde torsdag og skal være med i troppen når MFK drar til Marbella i neste uke.

Sander Svendsen viste gode spisstakter og scoret begge målene da Molde slo Sandefjord 2-1 sist helg.

Fredrik Gulbrandsen skadet seg i sesongoppkjøringen. Nå ryker etter alt å dømme hele sesongen for Molde-spissen. Foto: Lars Anders Vestad

Skullerud vil imidlertid ikke bekrefte at klubben nå jakter på en erstatter eller flere for Fredrik Gulbrandsen.– Vi har fortsatt gode spisser i stallen, og forholder oss til dem vi har til enhver tid. Men vi jobber alltid i markedet, uansett skader eller ikke.

På ryktebørsen ble det i går snakket om at Christian Gytkjær (Haugesund) har vært på Moldes ønskeliste, og klubben skal også ha vært på spissjakt i Belgia.

Molde FK går som vanlig ikke ut med noe før de har en signatur på papiret.

– God kompetanse

Skullerud vil ikke spekulere på hvor lang tid det vil ta før Fredrik Gulbrandsen kan melde seg til kamptjeneste igjen, men det er vel liten grunn til å tro at han kan rekke å bli klar før den norske sesongen er unnagjort.

– Vårt støtteapparat har god erfaring med og kompetanse på å hjelpe skadde spillere opp og tilbake igjen. Vi skal sørge for at han får et best mulig tilbud i månedene framover.