Klokken 13.05 var kvartetten styreleder Bjørn Nilsen, adm.dir Vegard Berg-Johansen, hjelpetrener Sigurd Rushfeldt og ny hovedtrener Steinar Nilsen.

– Det var viktig for oss å få inn Steinar og Sigurd, som har langs fartstid i klubben, sier Bjørn Nilsen.

Steinar Nilsen legger ikke skjul på at det er spesielt å ta over for Agnar Christensen.

– Da henvendelsen kom å hjelpe TIL, så har vi lyst å hjelpe. Det gjelder også Sigurd. Vi er glad i klubben og vi har også tro på denne spillergruppa. Vi har lyst å jobbe videre og se om vi ikke kan løse dette til det beste for TIL, sier Steinar Nilsen.

Ut 2013

Ifølge styreleder Bjørn Nilsen jobber klubben med en korttidsavtale ut 2013. Det ettersom man ennå ikke vet hvilken divisjon TIL er i neste sesong.

Nilsen vil ikke se lenger enn det heller:

– 2013 er mitt fokusområde. 2014 virker forferdelig langt fram, sier Nilsen, og føyer til:

– Vi har diskutert hva vi kan gjøre. Vi vil være veldig tydelig og klar på de grepene vi ønsker å gjøre. Vi kommer til å se på spillestil og vi kommer til å se på formasjoner. Vi vil også lete etter spillere i stallen som vil det lille ekstra og som viser vilje, sier Steinar Niilsen.

Diskusjonene om hvorvidt TIL skal prioritere eller nedprioritere Europa League la Steinar Nilsen død på pressekonferansen:

– Vi kommer ikke til å nedpriotere Europa League på noe som helst måte. Jeg kan ikke tenke meg noe annet enn at spillerne ser på det som utrolig inspirerende å spille Europa League og avgjørende matcher i Tippeligaen, sier Nilsen.

– Samme filosofi

Sigurd Rushfeldt sier følgende om sin nye rolle i TIL:

– Nå blir jeg mer knyyttet mot hovedtrener. Jeg gjør det for å hjelpe klubben. De ville ha meg og mente jeg var et godt alternativ sammen med Steinar. Jeg og Steinar har samme filosofi på mye og jeg har tro på at vi skal klare dette, sier Rushfeldt.

Han sier at også for ham er det ut 2013 som gjelder.

– Vi har ikke tenkt så mye lenger enn det, sier Rushfeldt.

– Tromsø IL vil utrykke stor takknemlighet for den jobben Agnar Christensen har gjort gjennom 8 år i klubben og det han har tilført klubben både som assistenttrener og hovedtrener. Partene takker for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til videre med nye utfordringer, skriver TIL i pressemeldingen som ble sendt ut i 11.00-tiden.