Det var knyttet stor spenning til om Martin Ødegaard ville blitt tatt inn til A-landslagstroppen til kampen mot Italia, på grunn av skaden Mats Møller Dæhli påførte seg mot England.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo bekrefter imidlertid at Ødegaard ikke blir med mot Italia — på grunn av skade.

— Martin Ødegaard våknet opp dagen etter U21-kampen mot Portugal med skade. Derfor blir han ikke tatt med her, sier Høgmo på landslagets pressetreff lørdag.

- Ville Ødegaard blitt tatt ut om han ikke var skadet?

Det blir hypotetisk, for vi fikk jo den beskjeden. Jeg så kampen og synes det var veldig bra, men da jeg fikk den i går morges og vi undersøkte det så var det ikke noe tema, sa Høgmo.

Dæhli trener trolig søndag

Landslagssjefen opplyste imidlertid om Mats Møller Dæhli trolig rekker Italia-kampen.

– Forhåpentligvis er han i trening i morgen og kan være klar til kamp. Vi skal ikke friskmelde ham endelig, men det ser bra ut så langt, sa Høgmo.

Ødegaard var glimrende i sin debut for U21-landslaget mot Portugal på torsdag, og Per-Mathias Høgmo lot seg også imponere. Han hyllet Ødegaards evne til å finne rom og spille presise pasninger.

Viking-spiller André Danielsen blir imidlertid hentet inn. Det fordi Vegard Linnes er ute med skade, mens Eintracht Braunschweig-spiller Vegard Hedenstad også er skadet.

Danielsen og Norge møter et italiensk lag som akter å reise etter et skuffende VM, der de ble slått ut etter gruppespillet.

— Italia var det laget i VM som hadde mest posession og en enorm spillstyrke. Det vi så av Italia nå er veldig likt Juventus med Conte. Vi fikk bekreftet at det blir veldig likt. Det er et hardtarbeidende lag hvor det er en ny generasjon som melder seg på. Det ligger en stor motivasjon i en så stolt fotballnasjon gjennom å revansjere seg i denne kvaliken, sier Høgmo.

Italia slo Nederland i Contes debut som landslagstrener.