Northugs manager Are Sørum Langås sendte søndag kveld ut en pressemelding hvor det ble bekreftet at Petter Northug var sjåfør av ulykkesbilen natt til søndag.

— Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug i pressemeldingen.

Meldingen kom 05.35

Det var klokken 05.35 natt til søndag at politiet fikk melding om en utforkjøring i General Bangs vei på Dalgård i Trondheim.

To menn i 20-årene var involvert i ulykken, som skjedde i høy hastighet. Sjåføren var borte da politiet kom til stede, men ble funnet hjemme og tatt med til politistasjonen. Sjåføren er nå altså bekreftet å være Petter Northug. Passasjeren brakk et kragebein i ulykken og har blitt behandlet på St. Olavs Hospital.

Passasjeren skal etter planen avhøres søndag kveld.

Northugs hovedsponsor Coops toppsjef Svein Fanebust sendte i etterkant av Northug-innrømmelsen ut en pressemelding hvor hanbekreftet at de har en exit-klausul fra avtalen, men at det foreløpig er uvisst hvorvidt de vil bruke den eller ikke.

Skinstad vil snakke med Northug

Langrennsjef Åge Skinstad synes det hele er meget beklagelig.

— Jeg synes det som har skjedd er svært beklagelig, både for Petter og på vegne av ski-Norge. Ytterligere kommentar har jeg ikke før får prate med Petter og manageren hans, sier langrennssjef Åge Skinstad til adressa.no.

Skinstad sier at han vil prate med Petter Northug allerede i morgen.

— Petter må bestemme det selv, men jeg vil prate med de rundt ham i hvert fall, sier langrennssjefen.

Hele pressemeldingen:

Petter Northug har bekreftet overfor politiet i Trondheim at det var han som kjørte bilen som var involvert i en ulykke søndag morgen. Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug.

Han forklarte seg grundig for politiet i avhør, og dro deretter til et ukjent sted for å få fred til å tenke gjennom det som har skjedd.

- Jeg er fullt innforstått med offentlighetens forventning om at jeg i løpet av nærmeste fremtid må fortelle mer om hendelsen. Det vil jeg gjøre når jeg har tenkt grundig igjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg media vil respektere, sier Northug.

- Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal. Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg. Jeg ønsker å lære av situasjonen på en slik måte at jeg vokser som menneske. Jeg vet at dette kanskje blir mitt livs tøffeste løp, men jeg er villig til å satse for å lykkes, sier Northug.

Han ønsker ikke nå å spekulere i hvordan hendelsen vil påvirke hans karriere som skiløper.

- Jeg trenger å fordøye dette og bearbeide hendelsen. Jeg vet at jeg har sviktet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å vende det som har skjedd til noe positivt, sier Northug.

FØLG SPORTSDØGNET MED OSS: