Skotsk FA mener UEFA bør slå hardere ned på filming.

Arsenal hadde ingen problemer med å ta seg videre til Mesterligaens gruppespill etter 3-1 over Celtic onsdag kveld. 1-0-målet var imidlertid en gavepakke fra dommeren som Eduardo satte inn fra straffemerket.

Toppsjefen i det skotske fotballforbundet, Gordon Smith, krever nå at Eduardo blir utestengt fordi Arsenal-spissen tilsynelatende filmet seg til straffe. Han scoret selv fra ellevemeteren.

— I går kveld viste Eduardo ingen respekt for fotballens grunnverdier ved sin handling. Vi har vist mot ved å gå inn og straffe i ettertid ved hjelp av videobevis når det dreier seg om filming, og jeg oppfordrer UEFA om å gjøre det samme, sier Smith til engelsk presse.

Les også:

Ingen kontakt

TV-bildene viser tilsynelatende at det ikke var noen som helst kontakt mellom Eduardo og Celtics keeper Artur Boruc, men dommer Manuel Gonzalez ga straffespark.

Celtics midtbanespiller Massimo Donati gikk straks ut og sa at Eduardo bør få to kampers karantene, mens Arsenal-manager Arséne Wenger innrømmet at straffesparket var tvilsomt. Men han mener det er uklart om spilleren filmet.

Gordon Smith er krystallklar og mener at både UEFA og FIFA bør gjøre mer for å få en slutt på problemet.

- Siden jeg kom inn i dette vervet, har jeg flere ganger tatt opp temaet med filming - både her i Skottland og overfor FIFA og UEFA. Men jeg synes ikke at jeg har fått nok støtte i mine forsøk på å utrydde det jeg mener er en av de mest alvorlige truslene mot fotballens integritet. Gårsdagens hendelse viser hvorfor vi er nødt til å ta dette problemet alvorlig , sier SFA-sjefen.

--- * KAMPANJETILBUD! Se alle eliteseriens kamper LIVE resten av sesongen for bare 199 kroner! Kjøp LIVE-tilgang HER!

(kampanjen varer til 1. september)

--- ## - Kampanjer ikke nok

Han mener videobevis før trekkes inn for å hjelpe dommerne.

— Vi trenger en seriøs debatt rundt dette. Alle i fotballen har et ansvar for å være gode eksempler for våre unge. Vi kan ha så mange fair play-kampanjer som vi bare vil, men ved å sette inn konkrete tiltak vil vi sende et klarere signal til spillerne, mener han.

Celtic-spiller Donati mener at bruk av videobevis er på sin plass.

- Det vises klart på TV (at det ikke var straffe). UEFA må handle og ilegge spilleren en straff , sier Donati.

Litauen-angriper Saulius Mikoliunas filmet seg til straffe mot Skottland på Hampden Park i september 2007. Den gang brukte UEFA videobevis til å ilegge Mikoliunas to kampers karantene.

Nå mener Celtic at Eduardo bør lide samme skjebne.