HOTEL BRISTOL: Sist Norge spilte mot Ukraina fikk rødtoppen Riise sitt første røde kort. Norge hadde spilt et helt år uten å vinne en eneste kamp (åtte kamper i tallet).

Deppet i garderoben

Store deler av de som mener noe om fotball i Norge — og det er en del - krevde at Åge Hareide trakk seg som landslagssjef etter 0-1-tapet i Ukraina denne novemberdagen i 2009. Det gjorde han også, ikke så mange dager senere.

- Det var en laber stemning i garderoben etter den kampen. Jeg var mest forbannet for det røde kortet, forteller John Arne Riise etter at landslaget har hatt sin siste trening foran Ukraina-kampen onsdag.

Direkte rødt

Det røde kortet kom bare noen minutter ut i første omgang. Det kom direkte uten noe forutgående gult kort. Riise var overrasket og etter hvert både frustrert og sint.

- Linjemannen trodde han hørte noe som jeg ikke sa. Dommeren var nok rett og slett litt nedpå i den kampen. Han har jo ikke dømt siden, sier Riise.

Utvisningen ble sett på som et symbol på elendigheten Åge Hareide og hans til enhver tid utvalgte 11 opplevde i landslagsåret 2008. — Vi hadde mange sjanser og hadde i perioder spilte vi godt. Men vi klarte bare ikke å score det året, sier Riise.

Strutter av selvtillit

Det er lenge siden de nasjonale fotballdepresjonene senhøsten 2008. - Nå er vi en helt annen situasjon. Vi har vunnet fem på rad og selvtilliten er veldig god. Klart vi er skuffet når vi ikke vinner kamper på et helt år. Vi visste vi var gode nok til å vinne. Vi visste det kom til å snu, sier Riise.

I morgen er John Arne Riise på banen igjen etter å ha hatt lovlig forfall på grunn av broder Bjørn Helge Riises bryllup som gikk parallelt med Montenegro-kampen sist lørdag.

— Jeg kan ikke love mål. Men jeg kan love at vi skal skape sjanser. Om de går inn får bare tiden vise.

Golf i USA

— Det er noen av oss som nå skal ha ferie etter denne kampen. Vi vil selvfølgelig avslutte med stil før vi lener oss tilbake, sier Riise.

Feriere skal han i hvert fall gjøre med stil. Først med venner og familie i Norge. Det blir også tid til en tur til USA før han melder seg til trening i Roma igjen.

— Bra golfbaner der bort, sier han og gliser.

Video: Se vår spesielle oppsummering av tirsdagens landslagsstrening:

Slik trener våre beste menn