Han kom smilende inn i ankomsthallen på Gardermoen noen minutter over halv sju mandag kveld. Der ble han tatt imot av stevnegeneral Steinar Hoen og de sikkerhetsvaktene som skal passe på ham den lille uken han er gjest i Norges hovedstad.

På Flytoget inn til byen ga han eksklusive intervjuer til utvalgte medier, og vel ankommet Oslo S ble han kjørt direkte til Hotel Opera, som også i år er hovedkvarter for Bislett Games.

Allerede tirsdag skal Bolt bruke litt tid på en lukket trening på Bislett. Det samme står på programmet onsdag, men tirsdagen blir hektisk for Bolt, for da skal han også være til stede på et Røde kors-arrangement i Spikersuppa, og derfra bærer det rett til Den russiske ambassade for jordbærparty og pressekonferanse.

– Ved siden av de oppdragene som er nevnt her, skal Bolt også være med på noen andre ting, men det er ikke offentlig, sier Steinar Hoen til NTB. Han forteller at løperkometen Henrik Ingebrigtsen også skal være sammen med Bolt i Spikersuppa.

– Har du kontroll?

– Ja, det vil jeg si, i alle fall så langt det er mulig, sier Hoen, som får minst like hektiske dager som verdensstjernen fra Jamaica.

– Det eneste jeg ikke er helt fornøyd med er at vi har få amerikanere med i stevnet i år. Det kommer av at de skal ha sitt mesterskap om noen dager, og det kan ikke jeg få gjort noe med, forteller Hoen.

Bislett Games går torsdag kveld med Usain Bolt på startstreken i spissen for 16 verdensmestere. Verdens raskeste mann løper sin første 200 meter for sesongen på Bislett, og blant konkurrentene får han det norske håpet Jaysuma Saidy Ndure.

(©NTB)