ÅLBORG (Aftenposten.no): Da Steffen Berg Løkkebø (26) fikk bli med landslagets siste oppkjøring til Frankrike, var det utenfor selve EM-troppen. Fordi Kristian Bjørnsen var skadet, trengtes en høyreving i tillegg til Sondre Paulsen på treningene. Så kom EM-troppens 16 utvalgte, og der sto Løkkebø. Og så kom startsyveren mot Island, og der sto også Løkkebø.

– Jeg følte at jeg tok vare på sjansen da jeg fikk den i Frankrike, sier høyrevingen, som ikke tar for hardt i. Sammen med André Lindboe på motsatt kant var han blant Norges beste spillere i de tre siste testkampene.

Mesterskapsdebuten ble tøffere. Der ble Løkkebø stående uten scoring, mens den islandske vingen på hans side herjet.

Lindboe vil ut

Etter å ha scoret 135 mål for Follo forrige sesong, havnet Løkkebø i Bundesliga. Dit vil også Elverum-spiller André Lindboe.

– Selvfølgelig har jeg en proffdrøm. Men det kommer an på hvilket nivå jeg greier å vise her i EM – og hvor mye jeg får spille. Jeg konkurrerer jo mot Håvard (Tvedten), som er en av verdens beste på sitt beste. Jeg kan ikke si at jeg er det. Men greier jeg å gjøre mye av det han gjør, så blir jeg god, sier 25-åringen, som imidlertid la inn en god proffsøknad allerede i åpningskampen. Etter at Tvedten hadde bommet på begge sine muligheter (utenom straffene) i første omgang, kom Lindboe inn i annen omgang og scoret på tre av tre.

– Vi kom for mye bak fra start. Når du får 1-6 og 2-8 i «ræva», er det hardt å komme tilbake. Men for min egen del gikk det bra. Jeg fikk kontroll på keeperen.

– Hvordan vurderer du mulighetene mot Spania og Ungarn?

– Det er bare å «gunne» på, ikke se på tavlen, men bare stå på og ha troen på oss selv.

Oppdaget av Berge

Mens Løkkebø etter herjingene i Follo havnet i Emsdetten, gikk turen bare til de dype skoger i Østerdalen for Lindboe.

Da Sandefjord havnet i trøbbel for noen år siden, ble Lindboe fristilt. Elverum-trener Christian Berge hadde lagt merke til venstrevingen og fikk ham nordover. Der har Lindboe virkelig slått til, og ble nummer syv på scoringslisten i fjor med 123 mål.

Grunnen til at Løkkebø og Lindboe har scoret så mye kan være at begge har bakgrunn som backer. På kretslaget i gamle dager var Løkkebø høyreback og Lindboe venstreback.

Det var imidlertid «good old days». Blir det tap i de to neste EM-kampene, er det «bad new days».

– Vi står foran tøffe utfordringer, men vi har ikke gitt opp, forsikrer André Lindboe.