John Arne Riise spiller i morgen sin 65. kamp siden august. (Foto: Digitalsport)

Riises sesong har ikke bare vært hans mest suksessrike, men også hans hardeste. Siden Premier League startet opp i august i fjor, har han spilt 64 kamper fordelt på følgende serier/cuper:

  • 37 kamper i Premier League

  • 5 kamper i den engelske ligacupen

  • 15 kamper i Mesterligaen

  • 7 landskamper

I FA-cupen spilte Liverpool bare én kamp denne sesongen — 0-1-tapet borte mot Burnley - der Riise ble spart.

- Begynnes å ta på

— Det skulle bli noe sånt som 6,5 kamper i snitt i måneden, og det er klart det er mange. Jeg kjenner nå mot slutten at det begynner å ta på og at det gjerne tar en dag ekstra å komme seg. Men for all del, jeg føler meg pigg i beina nå og jeg er veldig motivert for å spille mot Sverige, sier Riise.

I dag samlet det norske landslaget seg til trening på Sveriges nasjonalstadion Råsunda. Riise og John Carew var de mest ettertraktede intervjuobjektene blant svensk presse.

— Ja, det er utrolig gøy å få spille her i Sverige. Jeg har ikke spilt her på Råsunda før så det blir bra, svarte han på svensk/norsk.

- Synd at stjernene mangler

Mens de største profilene på det svenske laget har fått fri til møtet mot Norge, er de største med for Norge. Det synes Riise er synd.

— Det er veldig synd at spillere som Zlatan ikke er med. Det ville ha gjort kampen enda mer spesiell, sier John Arne Riise, før han gjentar hvor godt det skal bli med ferie.

— Det skal bli veldig godt. Nå fremover skal jeg slappe av og trene mindre enn vanlig, sier Riise.