03.08.2012Tippeligaen 2012Haugesund v Vålerenga.Haugesund Stadion.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Haugesund.Vålerenga. Martin Andresen. Foto: Digitalsport

HAUGESUND — VÅLERENGA 4-2:

Martin Andresens menn hentet opp vertenes 2-0-ledelse midtveis i andreomgangen. Men det ble med håpet, for en skytterglad Alexander Søderlund knuste hovedstadslagets håp om poeng med en frisparkperle ett minutt før full tid.

- Haugesund hakket bedre

Vålerenga-trener Martin Andresen var en ordknapp mann i pressesonen etter tapet på Vestlandet.

- Det var godt gjort av oss å komme tilbake i kampen, men Haugesund var hakket bedre. Men det smaker bittert med tap.

Haugesund var det førende laget i store deler av kampen, men gjestene hadde også sine muligheter til å score flere enn de to de maktet.

— Vi tar ikke godt nok vare på mulighetene vi har. Samtidig har Haugesund gode frisparkskyttere, noe som til slutt blir avgjørende for kampen. Samtidig har de et bra lag, som er tro mot sin måte å spille fotball på, uttalte Andresen før han forsvant inn i spillerbussen.

Møtte gamleklubben

Morten Berre spilte i Haugesund på slutten av 90-tallet, og erstattet debutant Chad Barrett like etter pause i kveldens kamp.

Måljegeren roser måten hans eksklubb har tatt steget opp i Eliteserien.

— De har en god mentalitet i laget, og er gode her hjemme i Haugesund. Man skal spille god fotball for å slå dem her. De har også hatt gode spisser på topp i flere sesonger på rad nå, noe som er avgjørende for å hevde seg på det øverste nivået, sier Berre.

- Ok bortekamp

Andre Bergdølmo i trenerteamet til Vålerenga var greit fornøyd med lagets prestasjoner.

- Vi gjør en ok bortekamp, og har vel en eller to gode muligheter foruten scoringene våre. Men Haugesund er dyktige og vet hva de gjør, og har to matchvinnere på topp i Søderlund og Djurdjic. Og når de spiller, blir det alltid farlig, oppsummerer den tidligere forsvarsspilleren.