Martin Engeset ble vraket som listetopp og Kuran tapte selv tredjeplassen til Brede Bøe under lørdagens nominasjonsmøte i Moss. Den erfarne lokalpolitikeren fra Fredrikstad føler seg dolket i ryggen av egne partifeller.— Det er uaktuelt for meg å lede Høyres valgkamp i Østfold etter det som skjedde lørdag, sier Kuran til Fredriksstad Blad.

Han reagerer kraftig på at komiker og tredjekandidat Brede Bøe gikk inn for å vrake Engeset til fordel for tidligere sosialminister Ingjerd Schou. Årsaken er at Bøes lokallag i Fredrikstad på forhånd hadde gått inn for at Engeset burde få en ny periode på Stortinget.

— Det er en regelrett skandale at en av våre egne delegater fremmer et forslag som er stikk i strid med hva et stort flertall på nominasjonsmøtet i Fredrikstad ga uttrykk for, sier Kuran.

Kuran og Engeset er to av tre i det partiveteran Georg Apenes har beskrevet som en «junta» i Østfold Høyre. Den tredje er fylkesleder Tage Pettersen, som lørdag ble nominert på andreplass, etter at Engeset trakk sitt kandidatur, klemt inne mellom Ingjerd Schou og hennes støttespiller Brede Bøe. (©NTB)