Ambassadør Håkon Blankenborg fikk ikke bare besøk av diplomatkolleger, lokale gjester og nordmenn bosatt i Serbia til 17. mai-feiringen den 16. mai. Serbia arrangerer internasjonal finale i Melodi Grand Prix for første gang, og årets norske deltaker, Maria Haukaas Storeng, låtskriver Mira Craig og de fem koristene var på plass.Som takk for invitasjonen holdt Maria Haukaas Storeng en akustisk minikonsert. Første låt var årets norske Grand Prix-bidrag «Hold on, be strong», fulgt av «Mine all mine» i duett med Mira Craig, før de avsluttet med «Gud signe vårt dyre fedreland».

Norge skal i ilden i første delfinale tirsdag 20. mai, men Maria Haukaas Storeng har jobbet lenge med forberedelsene. Det har vært øving og finpuss av sceneshowet hjemme i Norge, men det er også vært travle dager i Beograd med to sett prøver som begynte allerede sist søndag. Nå gjenstår tre generalprøver før TV-sendingen tirsdag kveld.

Noe klart favorittstempel har Norge ikke, men både pressefolk og Grand Prix-fans med lang erfaring mener det er store sjanser for at Norges bidrag kommer blant de ti beste tirsdag og dermed får finaleplass lørdag 24. mai. (©NTB)