Ifølge undersøkelsen er 47 prosent av alle norske menn helt uenige i påstanden: «Gud eller noen annen guddommelig skaperkraft står bak livet på jorda». Ytterligere 13 prosent er «delvis uenig» i påstanden. Tilsvarende tall for kvinner er 36 prosent «helt uenig» og 12 prosent «delvis uenig». Samlet for menn og kvinner er det 54 prosent som er helt eller delvis uenige i at «Gud eller noen annen guddommelig skaperkraft» står bak livet på jorda, melder Fri Tanke.

Undersøkelsen er utført av Norstat på oppdrag fra NRK-programmet Schrødingers katt. Grunnlaget er telefonintervjuer med et representativt utvalg på 1.000 personer.

I undersøkelsen ble det også spurt om folk «tror at utviklingen av livet her på jorden har skjedd gjennom gradvis utvikling og evolusjon?». Her svarer 59 prosent at de er helt enige, mens 24 prosent er delvis enige.

Støtten til evolusjonslæren øker imidlertid sterkt med utdannelse. Kun 46 prosent av dem med grunnskoleutdannelse mener evolusjonslæren stemmer. Tilsvarende tall for dem med mer enn fire års høyskoleutdannelse er 74 prosent. Usikkerheten synker jo mer utdannelse man har, ifølge undersøkelsen. (©NTB)