Tidlig på ettermiddagen tirsdag var forklaringen over. Forsvarer Leif Silbersky beskrev stemningen i rettssaken mens tiltalte ga sin versjon av hendelsene, som den mest fortettede han noensinne hadde opplevd.— Jeg har aldri i løpet av mine 46 år som advokat vært med på en så ladet situasjon, sa Silbersky. Tidligere tirsdag gråt Englas mor høylytt mens aktor beskrev funn av spor etter Englas blod i tiltalte Anders Eklunds bil.

Andre dag i rettssaken mot Eklund var viet voldtekten av og drapet på ti år gamle Engla 5. april i år. Dagen før hadde retten i Stockholm tatt for seg drapet på 31-åringen Pernilla Hellgren for åtte år siden.

Onsdag skal aktor og forsvarer holde sine sluttinnlegg i saken. Tingretten i Stockholm har bestemt at disse innleggene skal holdes for åpne dører, slik at både medier og publikum kan være til stede.

Aktor Patrik Säflund innledet tirsdagens rettsmøte med å beskrive hvordan Engla spilte fotball i Stjärnsund i Midt-Sverige dagen da hun ble drept. Hun ville sykle hjem selv etterpå, og fikk lov til det av mamma Carina. (©NTB)