Det kreves store ressurser for å produsere kjøtt, og endrede spisevaner kan være et viktig personlig bidrag i arbeidet med å redusere utslippene av klimagasser, mener Pachauri. Han mener det vil være enklere for folk flest å legge om middagsvanene enn det vil være å kjøre mindre fly og bil.FN-tall viser at kjøttproduksjonen i verden medfører større utslipp enn all transportvirksomhet i hele verden.

Pachauri anbefaler å begynne med én dag i uka uten kjøtt, og så kutte gradvis ned på forbruket, skriver den britiske søndagsavisen The Observer. Rajendra Pachauri ble i fjor tildelt Nobels fredspris sammen med USAs tidligere visepresident Al Gore.

Andre små endringer i de daglige vanene kan også hjelpe, mener Pachauri.

— Det er det jeg ønsker å understreke. Vi må få til reduksjoner i hver sektor av økonomien, sier fagøkonomen som i forrige uke ble gjenvalgt til en ny seksårsperiode som leder for IPCC. (©NTB)