Den nye konsollen ble vist frem for første gang i et TV-program på MTV ledet av Elijah Wood (Frodo), og alle som trodde at bildene som har sirkulert på nettet var falske, måtte bite i det sure eplet. Xbox 360 leveres i en sølvhvit farge, den kan plasseres både horisontalt og vertikalt og det er mulig å bytte ut frontpanelet så det passer din smak.

Innmat

Designet kan man elske eller hate, men det som befinner seg på innsiden av Xbox 360 skulle være det ikke være noe å si på. Dette er imponerende selv for folk som ikke vet opp og ned på bits og bytes. Mens den nåværende Xbox-konsollen har en prosessor på 733MHz, 64MB minne og kan vise 116,5 millioner polygoner på skjermen per sekund, leveres Xbox 360 med hele tre prosessorkjerner, hver på 3,2 GHz, minnet er på 512 MB og maskinen kan vise over 500 millioner polygoner per sekund. Kort fortalt, en mangedobling av alt som har noe å si.

Xbox 360 har innebygd trådløst nettverk, så den på enkel måte kan kobles til hjemmenettverket. Det er heller ingen ledninger mellom håndkontrollene og konsollen, og det er mulighet for å koble til fire håndkontroller.

Mens du før måtte betale for å spille på nettet med Xbox Live, vil du nå få en nedstrippet versjon av Live gratis. Denne kalles Silver, men du må betale for å få fullversjonen Gold. Det følger med en harddisk på 20 GB. Denne vil sannsynligvis etter hvert kunne tas av og byttes ut med større harddisker. Minnekortene er på 64 MB og settes nå inn på forsiden av konsollen, mens de før satt i håndkontrollene. Xbox 360 vil også kunne spille musikk og video direkte fra maskinen, eller fra en PC med Windows Media Center.

Alle spillene som kommer til Xbox 360 vil ha støtte for 16:9-formatet, progressive scan og det nye HDTV-formatet. Til lansering ventes spilltitler som Project Gotham Racing 3, Kameo og Perfect Dark Zero. Senere kommer Tony Hawk's American Wasteland, Ghost Recon 3, Peter Jackson's King Kong, Madden NFL 06, Tiger Woods PGA Tour 06, NBA 2K6, Gears of War, The Darkness, Quake 4, Call of Duty 2, Need For Speed Most Wanted og Saint's Row.

Lansering

Microsoft sier at Xbox 360 kommer til å være til salgs i Europa, Japan og USA før jul. Man har så langt ikke sagt noe om prisen, men det antas at konsollen kommer til å koste et sted rundt 3000 kroner. En så bred lansering har fått enkelte til å spekulere i hva Sony kommer til gjøre med hensyn til lanseringen av sin nye Playstation 3. Ifølge nettstedet IGN vurderer Sony lansering allerede i år, men de som utvikler programmer til konsollen mener at dette er urealistisk og at vi ikke kan vente oss noen ny Playstation før 2006. Man regner med at lanseringsdatoen vil kunngjøres på E3-messen i Los Angeles til uken. TORE SAND