The Rolling Stones er ute på sin turné 50 & counting... Snart fortsetter denne som forventet i Europa – og Norge, med innendørs konsert i Telenor Arena for 23 000 fans en gang i november, skriver Aftenposten.

Men først skal bandet nå gjøre tre storkonserter i England, ha litt ferie og feire Mick Jaggers 70-års dag den 26. juli. Sannsynligvis med tidenes fest på mannes feriested i Frankrike.

— Skjebnen

Da tidenes første Glastonbury ble arrangert i 1971, satt rockebanden The Rolling Stones fast som skatteflyktninger i Frankrike, og spilte inn sin største klassiker Exile on main street . Siden har de aldri spilt på nåtidens mest omtalte rockefestival. Før i år, 42 år senere.

Lørdag spiller Keith Richards (69), Mick Jagger (69), Ron Wood (66) og Charlie Watts (72) to timer på legendariske Pyramid Stage, foran 125 000 mennesker.

— Du vet, det er som om vi endelig var skjebnebestemt til å spille Glastonbury. Vi har vært tilbudt det i mange år, men takket nei. Jeg ser på dette som en kulminasjon av vår britiske arv, egentlig. Det måtte gjøres, nå blir det gjort, og så får vi se hva som skjer, sier Keith Richards til bandets egen nettside.

Lørdagens konsert på Glastonbury følges av konserter i Hyde Park i London de to kommende lørdagene.

Ruller på

Men turneen 50 & counting... er altså ikke over med det, selv om ingen flere konserter er bekreftet ennå.

Etter det Aftenposten erfarer starter bandet opp igjen med konserter i Europa i høst, sannsynligvis i Nederland. Deretter blir det jobber i den nordlige delen av Europa gjennom oktober og november, med stopp i Telenor Arena en gang i november.

Hvilken dato, er fortsatt ukjent. Også om det bare blir én eller flere konserter.

Ingen ild

Rune Lem hos konsertarrangøren Live Nation avviser til Dagsavisen torsdag at han har hørt noe som helst om at The Rolling Stones er på vei til Norge, men angir likevel november som et mulig tidspunkt om noen skulle skje.

— Det er det dummeste ryktet jeg har hørt i dag, sier Lem, men forteller avisen at om det er røyk så er det gjerne også ild et sted.

— Men jeg har altså ikke sett noe til den ilden ennå.

LiveNation, som tidligere var Gunnar Eide AS, har arrangert alle tidligere besøk i Norge for The Rolling Stones. Sist gang var på Valle Hovin i 2007. ## Mer og mer

Ingen bør bli overrasket om det likevel blir konsert. Alle ryktene som svirret om forsommerens turné i USA og Canada viste seg å stemme. Også ryktene om Glastonbury og en dobbel i Hyde Park.

Fra turneen forteller kilder Aftenposten har snakket med også om en gjeng som sprudler og er i langt bedre form enn mange fryktet, og at Keith Richards småtrøblete fingre er ikke til hinder for hans spill. Snarere tvert imot.

Men blir dette siste gang, 51 år etter bandets første konsert i London?

— Jeg vet ikke svaret på det. Helt ærlig. Du vet at skoddene går forsiktig ned nå, men jeg spiller på kort sikt. Har alltid gjort det, sier Mick Jagger til magasinet Q.