OSLO: – Etter å ha talt opp stemmene etter helgens årsmøter i fylkeslagene, tok jeg inn over meg at jeg hadde stor støtte, men at Audun Lysbakken hadde enda større støtte. Jeg har derfor valgt å trekke meg, sa Holmås på en pressekonferanse i Stortingets vandrehall tirsdag kveld.

Da Kristin Halvorsen på valgnatta i september i fjor kunngjorde sin avgang, hadde nok den avtroppende SV-lederen et håp om at tiden fram mot valget av ny partileder skulle revitalisere et skadeskutt parti.

Den ene av partiets to nestledere, Audun Lysbakken (34), og kommunalpolitisk talsmann Heikki Holmås (39), ble kandidater til ledervervet. Den andre nestlederen, Bård Vegar Solhjell (39), trakk sitt kandidatur i slutten av september.

– Jeg vil si tusen takk til alle som har støttet meg, men også de som har støttet Audun, men bedt meg stå på, sa Holmås.

Flertallet i SVs valgkomité innstilte i slutten av januar Audun Lysbakken som ny partileder etter Kristin Halvorsen. Seks av åtte medlemmer av komiteen vil ha Lysbakken. Mindretallet på to vil ha Holmås. Selv anslår Holmås at stemmefordelingen hittil har vært omtrent 60-40 i Lysbakkens favør.

– Jeg tror ikke fylkesårsmøtet i Oslo tirsdag kveld ville hatt noen betydning, sier Holmås, som valgte å gi beskjed til partiets representantskap før oslolaget hadde holdt sitt møte.

Den nye partilederen skal velges på landsmøtet 11. mars.