Den liberale alliansen av nasjonale krefter NFA sikret seg 39 plasser av de 80 setene som var satt av til politiske partier i landets nye nasjonalforsamling. Frihets— og utviklingspartiet, som springer ut av Det muslimske brorskap, tok bare 17 seter.

Men resultatet gir ikke de liberale noen seier med det første, for NFA har bare 20 prosent av de til sammen 200 plassene i nasjonalforsamlingen. Flertallet av setene, 120 plasser, er reservert uavhengige kandidater, og det er et åpent spørsmål hvilke partier de kommer til å alliere seg med.

Den liberale alliansen ledes av Mahmoud Jibril, tidligere rådgiver for Muammar Gaddafi og siden en ledende figur i revolusjonen mot ham. Koalisjonen består av rundt 60 ulike politiske partier, organisasjoner og uavhengige. Partiet Nasjonal front kom på tredje plass med tre representanter i forsamlingen.

Minst 30 kvinner, en av dem uavhengig, sikret seg seter i nasjonalforsamlingen takket være et system hvor partiene var forpliktet til å sette kvinnelige kandidater på listene.

Kvinneandelen endte dermed på 16,5 prosent. (©NTB)